Juomana terästetty vesi

Jäsenkorjaajana näen ja tunnen asiakkaan lihaksista sekä ihosta kun neste- ja kivennäistasapaino on epätasapainossa. Omaa terveyttäsi voit auttaa parhaiten huolehtimalla nestetasapainosta, Juomalla päivittäin 2-3 litraa vettä, huomioiden että kahvi- ja alkoholiannokset (diureetteja) vähennetään juodusta veden määrästä.

Nestehukan ja kivennäisainevajeen oireita ovat esimerkiksi päänsärky, suonenvedot, lihaskrampit, turvotus, huimaus, aineenvaihdunnalliset ongelmat, väsymys, unihäiriöt, lihasheikkous,  lihasjännitykset, rytmihäiriöt, heikotuksen tunne,  ruuansulatushäiriöt, allergiat, närästys, astmaoireet ja selittämättömät kivut kuten fibromyalkia.

Aikuisen elimistöstä 60% on vettä, sitä tarvitaan aineenvaihdunnan ja suorituskyvyn ylläpitämiseen sekä ihon, limakalvojen ja lihasten hyvinvointiin. Elimistön jokainen solu, sähköinen toiminta – aivot, sydän, verenkierto, hermosto toimivat veden ja kivennäisaineiden avulla. Ihmiskeho tarvitsee välttämättä eri arvioiden mukaan 12–16 eri kivennäisainetta ravinnosta kolmenlaisiin tehtäviin:

  1. Kudosten rakennusaineiksi (kalsium, fosfori, magnesium ja rikki)
  2. Kudosten ja kudosnesteen osmoottisen paineen (solujännite) ja kalvojen (eli fasciat) läpäisyvyyden säätelyyn (natrium, kalium, kloori, kalsium ja magnesium)
  3. Katalyyteiksi entsyymi- ja hormonisäätelyyn (rauta, koboltti, sinkki, mangaani, molybdeeni ja seleeni)

Lisää litraan vettä puoliteelusikallista merisuolaa. Juo päivänmittaan aterioiden välillä (ei aterialla, jotta ruuan sulaminen ei häiriinny). Merisuola vedessä auttaa ettei neste vain hulahda elimistön läpi vaan kivennäisaineet imeytyy paremmin (kohta 2) ja näin vältät wc:n ramppauksen riittävästä vedenjuonnista huolimatta. Ripaus suolaa juomassasi auttaa lihaskramppeihin, suonenvetoon kuin myös helleturvotukseen.

Suolan epäterveellisyydestä on puhuttu paljon, tämä koskettaa kuitenkin ruokasuolan sisältämää natriumkloridia ja erilaisten lisäaineiden (esim. paakkuuntumisenestoaineiden / kaliumferrosyanidin) seosta eli natriumin liiallisen käytön  nostavan verenpainetta. Elimistö kuitenkin tarvitsee kivennäisaineita, joita saa käyttämällä kohtuullisesti ruuanlaitossakin puhdistamatonta meri- tai vuorisuolaa. Puhdistamattomassa suolassa on tallella mineraalit, jotka ruokasuolasta on poistettu, esimerkiksi magnesium ja kalium, jotka neutraloivat natriumin haitallista vaikutusta. Magnesiumin saanti on välttämätöntä kehityksellesi ja olennaisempaa kuin kalsiumin, natriumin ja kaliumin saanti, sillä magnesium säätelee näitä kaikkia kolmea. Puhdistamaton merisuola on ”likaisen” valkoista ja vuorisuola on punertavaa.

Hiilihapotettu suolavesi antaa vieläkin enemmän tehoa aineenvaihduntaa. Hiilihappo saa veden molekyylit pienemmiksi näin niiden imeytyminen solukalvojen läpi on helpompaa. Siten verenkierto ja aineenvaihdunta pysyy esteettömänä. Ei hiilihappo syövytä hampaiden kiilleettä niin kuin joskus uskotellaan vaan se on vichyjen makuaineista tuleva ”sokeri”. Vaikka hiilihappo on lievästi hapanta, sen hyöty aineenvaihdunnalle on kuitenkin käytön arvoista.

Nestetasapainon lisäksi terveyden edistämiseen auttaa kehon PH:n pitäminen neutraalina tai lievästi  emäksisenä, alkalisoidun veden avulla. Ongelma on siinä, että nykyaikana ruokavaliomme on yhä happamampi, moni syömistämme ruoista muuttaa tätä herkkää happo-emästasapainoa. Eli 2 litraa vettä, 1tl merisuolaa ja 1 sitruuna viipaleina, sekoita suola ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä. Juoma on valmista nautittavaksi,  1-2 lasia päivässä. Juomasta saa hyvän määrän C-vitamiinia, bioflavonoideja, pektiiniä ja tärkeitä hivenaineita, jotka suojelevat solutasolla immuuni-, ruoansulatus- sekä sydän- ja verisuonijärjestelmää lisäksi juoma edistää happamien kuona-aineiden poistumista elimistöstä.

Voit yllättyä olosi muutoksesta jo viikossa-parissa. Hoidollisestikin ero on huomattava. Krampit hellittävät, Jäsenkorjaus hoidossa lihakset ja lihaskalvot pehmenevät nopeammin ja näin virheasennotkin korjautuvat helpommin. Tarkista kuitenkin lääkäriltä ennen juomakuurin aloitusta sen sopivuus sinulle, varsinkin jos sinulla jokin munuais- tai sydänsairaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s