Kotiohjeet hoidon jälkeen

Kalevalainen jäsenkorjaaja näkee ihmisen kokonaisuutena ja hoitaessaankin huomioi koko  kokonaisuuden.

Muista juoda runsaasti raikasta vettä jotta kuona-aineet poistuvat kehosta ja vältät päänsäryt.

Jäsenkorjauksen jälkeen on yleistä tuntea väsymystä, se hoituu lepäämällä joitakin tunteja hoidon jälkeen. Lepo on tärkeä hyvän hoitotuloksen saamiseksi. Hoidossa nivelsiteitä ja rangan viereisiä tukilihaksia on pehmitelty ja löysätty, niiden tuki on nyt heikko, se palautuu 3-5 päivässä. Tänä aikana tulee  välttää fyysistä rasitusta: selän kiertoliikettä, lenkkeily, jumppa,  kotiaskareet, kuten imurointi, puutarhatyöt,  halonhakkuut…  Huonoa omaatuntoa levosta ei silti tarvitse potea, sillä jäsenkorjaus hoito itsessään vastaa kehoa rasittavuudellaan urheilusuoritusta, koska vauhditetaan aineenvaihduntaa ja nestekiertoa. Hoidon jälkeen aloita liikuntaharrastukset uudelleen varovasti, rasittavuutta asteittain lisäten ja omaa kehoa kuunnellen.

Tulehdustila kehossa ja akuutissa iskias- oireessa, sinun tulee välttää lämpöä: saunomista, auringonottoa tai solariumia. Lämpöhoito pahentaa oireita. Tulehtunutta kohtaa hoidetaan merisuolakääreellä ja kylmällä. Vältä myös matalia ja pehmeitä istuimia, sillä niistä nouseminen on vaikeaa ja selkää kuormitavaa.

Lihaksissa voi tuntua aristusta ja kosketusarkuutta, normaalisti tämä häviää itsekseen parissa päivässä. Tuntemusten jatkuessa pidempään tai sinulle tulee kysymyksiä, ota rohkeasti yhteys hoitajaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s