Vauvan hoito

Lapsettomuus

Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen tulevat lapsettomat oirehtivat aina alaselkäänsä. Lantiokorin vinouden myötä naisella kohdun ja munasarjojen ongelmat ovat yleisiä. Lantiokorin suoristuksella verenkierto, kudosnestekierto ja hermoston toiminta normalisoituvat ja usein raskauskin näin mahdollistuu. Lisäksi koko selkärangan hoito ja hermoratojen kautta esim. hormonitoimintaan vaikuttaminen luo mahdollisuuden raskauteen. Lannenikama L3 on yleensä väärässä asennossa lapsettomilla. Miehillä ristiluun (häntäluun ja alimman lannenikaman välissä) vinous aiheuttaa mm. impotenssia ja ongelmia siittiöidentuotannossa.

Äiti ja vauvat

Vastasyntynyt heijastaa syntymäänsä. Oli synnytys sitten minkämoinen tahansa, on se rankka kokemus sekä äidille että vauvallekin. Lihasjännitykset ovat nähtävissä myös vastasyntyneellä; varpaat ja jalat ovat suorina, selkä kaarella, kädet levällään. Vauvan lihasten tasapainottaminen on nopea ja antoisa hoito. Jäsenkorjauksella saadaan apua myös koliikkiin. Vauva voidaan hoitaa äitinsä taikka isänsä sylissä. Kipuaistimuksia ei tuoteta. Miltei jokainen vauva nukahtaa käsittelyn aikana. Yleensä myös suolisto alkaa toimia. Siitä hyötyvät myös vanhemmat vauvan vähempänä itkuisuutena. Hoito 10-30 minuuttia kuunnellen vauvan omaa jaksamista ottaa vastaan hoitoa ja siksi hinnoittelen hoidon ajankäytön huomioiden.

Synnyttäneen, pienen lapsen äidin; ryhti on huono, lantio vinossa ja jos vielä ilman kantoliinaa lasta lonkallaan kantaa, näkyy kehon vinous myös kyljen lihaksissa ja olkapäissä asti. Varsinkin lannerangan alue voi olla arkana, joten varovainen lihasten pehmitys voi riittää. Imettävät äidit istuvat olkapäät kiertyneenä eteenpäin. Rintarangan alueen lihaksien käsittelyllä maito lähtee virtaamaan ja näin äidin yksi mahdollinen stressin aiheuttaja voidaan poistaa.

Hoito voidaan toteuttaa molemmille yhdessä ja esimerkiksi teidän kotona. Imetystaukoja voidaan pitää, hoito jatkuu lapsen tahdissa edeten.

Lapset 

Jo pienillä lapsilla on kehossa asentovirheitä. Jalkojen eripituisuus, jalkaterän kääntyminen sisään- tai ulospäin, lonkan epätasapaino taikka lapaluiden tai olkapäiden eri korkeus osoittavat lihasjumitusta eri syistä. Lapsethan hyppivät, kaatuilevat, putoilevat.

Koululaisilla vastuu alkaa painamaan – repun ohella – olkapäitä ja selkärankaa joten hoito on hyvä hetki rauhoittaa mieli ja keho ottamaan vastaan uutta tietoa kiireisestä maailmasta. Tietokoneen ja kännykän käyttö näkyy varsinkin keski- ja yläselän lihaksissa ja tietysti myös aktiivinen urheilu lisää kehonhuollon tarvetta.

Vaikka keho onkin joustava, voi jäädä vaurioita, jotka voivat alkaa vaivata vasta myöhemmin, esimerkiksi skolioosina, kengänpohjan epätasaisena kulumisena tai purennan vinoutumisena. Aina kannattaa ottaa tosissaan lapset kipu ja kehon vinot asennot, hoidettava pois ennen kuin lihasjumitukset vaikuttavat hermostoa ja verenkiertoa estävästi.