Lymfaattinen hieronta

LYMFAATTINEN HIERONTA

Hoito sisältää klassista hierontaa, johon mukavan nestekierrollisenlisän antaa lymfahoito.Manuaalisen lymfahoidon on kehittänyt tanskalainen biologian tohtori Emil Vodder. Hoidossa käsin pehmeästi pumpaten autetaan kehon imunesteen kiertoa. Se on ennaltaehkäisevää terveyden hoitoa. Yleensä hoitokerta aloitetaan kaulan ja pään sekä vatsan alueen imusolmukkeiden käsittelyllä. Näiden avausliikkeiden jälkeen siirrytään vähän kerrallaan eteenpäin kohti ongelma-alueita. 

TERVETULOA KOKEILEMAAN!

 

Varaa aika: 041 4408021 tai  nettivaraus.ajas.fi/soilevanhanen

Hinta:  43 €      45 min                                                                                                         

            55 €      60 min

            75 €      90 min

            90 €      120 min

Maksu: Käteinen, yleisimmät maksukortit, Smartum ja Edenred hierontaetu ja Epassi hyvinvointietu. Alv 0%

Toimipisteet:  Jokivarrentie 35, 04660 Numminen, Mäntsälä                                                                         Moukarinkuja 2, 04300 Sahankulma, Tuusula (Viva! Wellness club)

                            

 

Vaikka käsitellään vain yksittäisiä kehon alueita, hoito vaikuttaa koko elimistön nestevirtaukseen. Tehokkaimmin hoito vaikuttaa kuitenkin juuri käsiteltävälle alueelle. Hoito on hyvin rentouttavaa. Lymfahieronta on kevyttä, koska liian kova paino saa aikaan imusuonten kasaan painumisen ja toivottua virtausta ei synny.  Hoito on hyvin turvallista. Vain harvoissa poikkeustilanteissa hoitoon liittyy riskejä. Tällaisia hoidon vasta-aiheita ovat: akuutti infektio, tuore laskimotukos (trombi) ja pahanlaatuisen kasvaimet, joiden hoito on kesken.

Imuneste- eli lymfajärjestelmä, joka puolelle kehoa ulottuvan imusuoniston lisäksi lymfateissä on imusolmukkeita.  Imusolmukkeita sijaitsee paljon kainaloissa, soliskuopissa, nivusissa ja vatsanpohjassa. Imunestejärjestelmän tehtävänä  on toimia suodattimina ja liikuttaa kehossa olevia nesteitä ja kuonia sekä puolustaa kehoa bakteereilta, viruksilta sekä muilta elimistöön kuulumattomilta aineilta ja estää sairauksia aiheuttavien partikkeleiden leviäminen. Eli kun imunesteen virtaus paranee, taudinaiheuttajat ajautuvat imusolmukkeisiin. Niissä imusolut eli lymfosyytit tekevät taudinaiheuttajat vaarattomiksi.

Lymfahieronta vaikuttaa imunestekierron lisäksi verenkiertoon, puolustusjärjestelmään, sileään lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon (suoliston toiminta, ruoansulatus, seksuaalitoiminnot ja rentoutuminen). Verenkiertojärjestelmämme pumppuna toimii sydän, mutta imunestejärjestelmällä ei ole tällaista voimanlähdettä. Elimistön oma lihastoiminta, valtimoiden ympärillä olevien lihasten pulssivoima sekä keuhkojen toiminta vaikuttavat lymfakiertoon positiivisesti. Imunestekiertoa voidaan lisäksi vilkastuttaa mm. liikunnalla sekä lymfahieronnalla.

Heikentyneen imunestekierron syynä voi olla liikunnan puute, yksipuolinen rasitus tai työasennot, kylmyys (ahtauttaa lymfateitä), tulehdukset (imusuonet laajenevat tulehdusalueella ja painuvat kasaan ympärillä),tapaturmien aiheuttamat kudosvauriot, kiristävät mekaaniset esteet (arpikuroumat, kiristävät vaatteet), sairaudet (esim. syöpäkasvainten aiheuttama paine tai syövän vuoksi on jouduttu poistamaan imuteitä ja imusolmukkeita) synnynnäiset syyt (rakenteelliset ahtaumat).

Lymfahoitoa käytetään monien sairauksien hoidossa täydentävänä fysikaalisena hoitomuotona tai terapiana. Hierontaa suositellaan turvotusten ehkäisyyn, aknen, rosacean ja couperosan hoitoon, unettomuuteen, stressiin, lihassärkyihin, migreeniin, säärihaavapotilaille, vanhenemisilmiöiden ehkäisyyn (solujen uusiutuminen nopeutuu ja kudosten elastisuus paranee) ja ihon kimmoisuuden ylläpitoon laihdutettaessa.

Hoito kestää yleensä 60 – 90 minuuttia kerrallaan. Hoidot uusitaan tarpeen mukaan, vaikka terveelle ihmiselle voidaan antaa lymfahierontaa 1-2 kertaa viikossa. Aineenvaihdunnan paraneminen lisää virtsaamisen tarvetta sekä nesteen hetkellistä tummumista. Kuona-aineiden poistumisen tehostamiseksi suositellaan hoitojaksojen yhteydessä nauttimaan runsaasti vettä.

Erityisongelmissa, kuten leikkauksen jälkeen, voidaan hoitoa antaa aluksi perättäisinä päivinä ja lymfahoidon voi aloittaa jo ennen ompeleiden poistoa. Leikkausten yhteydessä lymfaa suositellaan annettavaksi jo ennen leikkausta. Kun elimistö on muutamalla kerralla totutettu lymfahierontaan, on leikkauksen jälkeen annetun lymfahieronnan teho parempi. Lisäksi aineenvaihdunta toimii leikkaukseen mennessä mahdollisimman hyvin ja edesauttaa näin paranemista. Leikkausten jälkeen on normaalia, että kudoksiin kertyy ylimääräistä nestettä, joka aiheuttaa turvotusta ja kiristävää tunnetta. Myös mustelmat painavat imuteitä tukkoon. Lymfahoitoa suositellaan annettavaksi turvotuksen mukaan, yleensä 3-5 kertaa leikkauksen jälkeen.

 

Varaa BEMER-patjahoito luonani 1 €/min (8/16/20 min) muun hoidon ohella