Merisuolakääre

Valmistusohje:

1 litra huoneenlämpöistä +22°c vettä

3 rkl karkeaa merisuolaa (tavallinen pöytäsuola ei käy!)

 

Mittaa vesi. Lämmitä tilkka vettä kuumaksi kattilassa, liota siihen merisuola. Lisää loppu kylmä vesi. Liuos on käyttövalmista heti. Liuosta voi valmistaa isomman erän kerralla ja käyttää useammassa erässä.

 

Mikäli tulehdus- tai kipukohta on jalkaterässä tai sormessa, voit upottaa raajan suoraan suolaveteen. Kasta pyyhe liuokseen ja väännä kuivaksi niin, ettei vesi valu.  Laita kääre kipukohdalle ja kääri kelmu tai muovi päälle. Anna kääreen vaikuttaa 3 kertaa päivässä vähintään 45 min,  mahdollisesti vaikka yön yli. Hoitoa voi jatkaa viikon ajan.

Suolakäärettä ei tule käyttää jos se aiheuttaa ihoärsytystä. Munuais, virtsarakko tai eturauhasvaivoissa suolahaude veden tulee olla +37°c. Munuaisten vajaatoiminta-asiakkaiden ei tule käyttää merisuolakäärettä selän alueella.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s